فروش عمده سيب خشك ايراني در بين تجار و خريداران كشورهاي همسايه، منطقه و حتي اروپا شناخته شده است و از جنبه توليد بالا هم مورد توجه است.
در حوزه صادرات ميوه خشك كشور به جهت اقليم آب و هواي عالي و كشاورزي وسيع مورد استقبال قرار دارد، و در فراهم آوردن انواع مختلف ميوه خشك با قيمت مناسب گزينه خريد بيشتري فراهم مي آورد.
ايران در رتبه ۶ جهان به خاطر ميزان توليد بالا سيب قرار دارد و اين آمار نشان دهندي اين است كه سيب خشك شده با درجه مرغوبيت بالا در كشور توليد و به بازارهاي جهان قابل عرضه است.
از ديگر گزينه هاي نوين در صنعت ميوه خشك طعم دار كردن و تهيه در اشكال حلقه ي و حبه ي مي باشد كه تنوع خوبي را به بازار مي دهد.
سيب خشك شده اسلايسي ارگانيك
اسلايس شده ي ميوه ههاي خشك از رايج ترين نوع هستند كه در بازار ديده مي شود و از لحاظ خريد و فروش نيز در رسته اولويت خريدار عمده ميوه خشك هست.
سيب تازه كه وارد پروسه ي خشك شدن قرار مي گيرد بنا به درخواست مشتري به يك از دو حالت اسلايسي خشك و آماده مي گردد:
- سيب خشك آناناسي
- سيب خشك پرتقالي
منظور از آناناسي يا پرتقالي براي اسلايس شده سيب چيست؟
در حالت آناناسي، سيب بعد از مراحل تفكيك، شستشو، ضدعفوني شدن به مرحله ي هسته گيري مي رود و به مانند اناناس اسلايس شده گرد و حلقه ي بدون هسته است.
در مدل پرتقالي براي سيب خشك، در هنگام اسلايس شدن هسته گير نشده و به صورت درسته در دستگاه اسلايس قرار مي گيرد؛ از لحاظ قيمت خيلي ارزان تراز آناناسي است.
سيب خشك دارچيني شده حبه ي
سيب هاي خشك شده در كارگاه هاي توليد ميوه خشك علاوه بر اسلايسي در مدل هاي مختلف به صورت حبه اي تهيه مي شود.
يكي از راه هاي فروش بهتر و مورد پسند براي ميوه هاي خشك طعم دار كردن ميوه هست با اين كار تنوع هم در ذائقه ايجاد مي تواند شود.
يكي از متداول ترين نوع طعم دار كردن اضافه كردن ادويه هاي گرم مانند دارچين هست؛ عطري كه دارچين مخلوط با عطر سيب ساطع مي كند براي مصرف كننده خوشايند است.
از منظر علم تغذيه هم بنگريم متوجه مي شويم كه خاصيت درماني عالي خصوصا براي بيماران ديابتي فراهم كرده و تب گرم كه به بدن مي دهد خود مزاياي بي شماري دارد.
سيب خشك حبه ي يا تايلندي
ميوه خشك حبه ي از نامش پيداست در سايز هاي كوچك حبه ي به صورت مكعبي يا اشكال ناموزون توسط دستگاه مخصوص اين كار توليد مي شود.
مرسوم ترين روش براي توليد ميوه خشك، بهره بردن از دستگاه هاي خشك كن در ظرفيت هاي مختلف است و با درجه حرارت مورد نظر هر ميوه در حالت اسلايسي يا حبه ي خشك مي شود.
روش نوين ديگري هم امروزه براي خشك كردن ميوه باب شده است كه بيشتر در انحصار كشورهاي پيشرفته قرار دارد؛ مدل فريز كردن دردماي بالاي ۵۰ درجه است.
نوع حبه ي سيب خشك نيز با دو روش توليد و به بازار عرضه مي گردد كه مشتريان خود را دارد و قيمت بسته به نوع خشك شدن متغير و متفاوت است.
كشور تايلند در حوزه ي ميوه خشك حضوري فعال دارد، منتها در حوزه حبه ي انواع ميوه هاي خشك تخصص و تبحر بالاي داشته و اغلب به نام آجيل تايلندي عموميت بين تاجران دارد.
- پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹ ۱۵:۴۴ ۶ بازديد
- ۰ نظر